---NewLand---
[ En son gönderilenler · Üyeler · Forum kuralları · Ara · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » genel kultur » Garip Olaylar » Bitki ve Hayvanlarda Psisizm
Bitki ve Hayvanlarda Psisizm
oramýrTarih: Saturday, 2007-10-27, 5:40 AM | Mesaj # 1
Colonel general
Vazifesi: Hapis
Mesajlar: 54
Karizma: 3
Status: Çevrim dışı
A. Bitkisel Psisizm

Bitkilerdeki psisik fenomenler bütününü ifade eden bir terimdir. Bitkiler üzerinde 1960’larda baslayan parapsikolojik arastirmalar, bitkilerin, çevrelerindeki insanlarin heyecan ve düsüncelerine duyarli olduklarini, kendilerinin de heyecan ve bir tür bellege sahip olduklarini ve insanlarla iletisim kurabilmelerini saglayacak birtakim güçleri bulundugunu ortaya koymustur. Bitkilerdeki psisik algilamanin saptanmasi konusundaki çalismalara en büyük katkiyi, yalan makinesi bulusuyla taninan ABD’LÝ arastirmaci Cleve Backster yapmistir. Backster, yalan makinesinin elektrotlarini bagladigi bitkilerle yaptigi deneylerde, makinenin ibresinin insanlarin heyecan halleri sirasinda çizdigi çizgilere benzer çizgiler çizdigini saptamistir. Örnegin, bir tehdit veya yasamsal tehlike karsisindaki insan ve bitkinin heyecan halleri için, ibre ayni zikzaklari çizmektedir. Uluslararasi Ýs Makineleri Kurumu’nun arastirma kimyageri Marcel Vogel, sifacilardan Ambrose ve Olga Worrell ve kimi Rus bilim adamlarinin bitkisel psisizmin kesfine önemli katkilari olmustur. Bitkilerdeki normal yasam etkinlikleri ve psisik fenomenler hakkinda yapilan parapsikolojik incelemelerin sonuçlari söyle siralanabilir:

1-Bitkilerde bitkilere özgü bir tür algilama vardir. Ýnsanlarin heyecan ve düsüncelerine duyarlidir. Sahipleriyle, aralarinda yüzlerce kilometre uzaklik olsa da, psisik irtibatta olabilirler.

2-İnsanlarla iletisim kurabilir, onlara cevap verebilirler.

3-Bitkiler çesitli enerjiler yayinlarlar. Bitkilerin de çevrelerinde, ‘kirlian fotografçiligi’ yöntemiyle fotograflari çekilebilen, birtakim vibrasyonlardan etkilenen bir enerji alani vardir.

4-Dua, sefkat, ilgi ve sevgi tesirleri,klasik müzik ve sifaci medyumlarin tesirleri bitkilerin gelisiminin hizli ve verimli olmasini saglar. Buna karsilik, nefret, kin ve düsmanlik duygularini da algilarlar. ‘Rock” ve “heavy-****l” müziklerinden istirap duyarlar.

5-Bir tür bellekleri vardir. (Daha önce bir yapragini kesmis bir kisi, bulundugu odaya girdiginde grafiklerde, bitkinin korktugunu gösteren çizgiler görülmekte, o kisi çikip, odaya baska biri girdiginde bu olmamaktadir, Yani bitki kendisine daha önce zarar vermis kisiyi unutmamistir.

6-Bitkilerin de heyecansal bir yasamlari vardir; çevrelerinde bulunanlardan hoslanabilirler, felaket anlarinda adeta “kendilerini kaybederler”.

B. Hayvansal Psisizm
Hayvanlardaki psisik fenomenler bütününü ifade eden bir terimdir. Hayvanlar üzerinde sürdürülen parapsikolojik deney ve gözlemler, kimi hayvanlarin insanlardaki ‘ESP’ yeteneklerine insanlardan daha fazla sahip olduklarini, hatta kimi psisik yeteneklerin bazi hayvanlarda bes duyu gibi dogal ve normal bir yetenek olarak kullanildigini ortaya koymustur. ABD’li parapsikolog J. B. Rhine hayvanlar üzerinde yaptigi deney ve gözlemlerin sonucunda bazi hayvanlarda en azindan su bes psisik yetenegin bulundugunu saptamistir:

1-Sevdikleri kimseler veya kendileri hakkinda tehlike içeren gelecegi ve dogal aletleri önceden hissetmeleri.

2-Sevdikleri birinin (insan veya hayvan) ölmesini veya zarar görmesini uzaktan hissetmeleri. (Bir Rus deneyinde karadan binlerce kilometre uzakta, denizin dibindeki bir denizaltida bulunan yavrularindan her biri öldürüldügü an, karadaki anne tavsan aci aci bagirmistir).(yazık günah ya )

3-Sahipleri eve dönmeden, eve dönecegini, dönüs yolunda oldugunu hissetmeleri.

4-Yuvalarinin yolunu, kentler arasi uzakliklar sözkonusu olsa da bulabilmeleri ve bu uzakliklardan yuvalarina dönebilmeleri. (Kimi bilim adamlarina göre, köpekler, kediler, göçmen kuslar gibi bazi hayvanlar yön bulmada dünyanin manyetik alan çizgilerinden yararlaniyor olabilirler.)

5-Psisik izleme yetenegi. (Sevdikleri hemcinslerini uzak mesafeler katederek bulabilmeleri.)
Neo-spiritüalist görüse göre, insanin etkisi altinda kalmakla bes duyusu ile algilayamadigi birtakim ince, daha dogrusu esir'i vibrasyonlari kimi hayvanlar algilayabilmektedir. Bir beygirin koku ve görme alaninda olmadigi halde uzaktan geçen esini tanimasi veya büyük bir deprem öncesinde örümceklerin yuvalarini, kimi hayvanlarin agillarini birakip kaçmalari vibrasyonel duyarliliklarinin insanlarinkinden farkli olmalariyla açiklanabilir.

 
Forum » genel kultur » Garip Olaylar » Bitki ve Hayvanlarda Psisizm
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright Newland © 2024 Free web hostinguCoz