---NewLand---
[ En son gönderilenler · Üyeler · Forum kuralları · Ara · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » genel kultur » Garip Olaylar » Sanal Alemden(internet) Milyoner Olan Ýnsanlar
Sanal Alemden(internet) Milyoner Olan Ýnsanlar
oramýrTarih: Monday, 2007-10-15, 3:02 AM | Mesaj # 1
Colonel general
Vazifesi: Hapis
Mesajlar: 54
Karizma: 3
Status: Çevrim dışı
Larry Page
26 Mart, 1973, Michigan doðumlu olan Lawrence Page, yani bilinen adýyla Larry Page Google genel að (internet) arama motoru'nun geliþtiricisidir. Kendisi hâlâ Ürünler Müdürü olarak çalýþmaktadýr.

Sergay Mihailoviç Brin
21 Aðustos 1973 Moskova doðumlu olan Sergey Mihailovich Brin Stanford'da doktora yaparken, arkadaþý Larry Page ile birlikte Google arama motorunu yarattý ve Google þirketini kurdu. Hâlen Teknoloji baþkaný ve yönetim kurulu üyesi olan Sergay Brin, 11 milyar dolarlýk servetiyle, dünyanýn en zengin 100 insanýndan biridir.

Steve Jobs
24 Þubat 1955 doðumlu olan Steven Paul Jobs , Apple Computer'in genel müdürüdür ve bilgisayar sanayisinin önderlerindendir. Steve Wozniak ile birlikte Apple'in ortaklarýndan olup, 1976 yýlýnda kurduklarý bu firma Apple II sayesinde bugünkü ev bilgisayarlarýnýn geliþmesinde önemli yer almýþtýr.

Bram Cohen
1975 yýlýnda Amerika'da doðan ve bilgisayar programlarýný çok iyi þekilde kullanan Bram Cohen,b i t o r r e n t firmasýnýn CEO'su.

Mike Morhaime
Starcraft, warcraft ve diablo gibi oyun serilerinin yaratýcýsý firmasý olan Blizzard Entertainment'in kurucu üyesi ve baþkanýdýr.

Jimmy Wales
7 Aðustos, 1966 doðumlu Jimmy Wales Vikipedi ve çeþitli wiki projelerini yöneten, kâr amacý gütmeyen bir kuruluþ olan Wikimedia Vakfý'nýn kurucusu ve baþkanýdýr.

Craig Newmark
Amerikanýn en önemli ve büyük insan kaynaklarý sitesi "craiglist.org" un kurucusu.1995'ten beri var olan siteyi þu anda ayda 6 milyon kiþi ziyaret ediyor, 3 milyon mesaj gönderiliyor ve 1 milyar sayfa geziliyor.15 çalýþaný olan sitenin yýllýk geliri ise yaklaþýk 25 milyon dolar.

Peter Levinsohn
Fox Ýnteractive Media'nýn genel müdürlüðünü üstlenen Peter Levinsohn internet dünyasýnýn önemli isimlerinden.

Marissa Mayer
Google'da Arama Ürünleri ve Kullanýcý Tecrübesinden sorumlu genel müdür yardýmcýsýdýr. Ürün lansmanýnda son imza yetkisine sahiptir ve bir Google ürününün piyasaya sürülüp sürülemeyeceðine karar verir. Mayer, katýldýðý pekçok basýn toplantýsý ve halka açýk etkinlik sayesinde Google'ýn ünlü bir yüzü olmuþtur.

Chad Hurley
Chad Hurley, Steve Chen ve Jawed Karim 15 Þubat 2005'te kurulan video barýndýrma web sitesi olan Youtube'nin kurucularýdýr.Youtube,Kendini Yayýnla sloganý ile yola çýkmýþtýr. Ekim 2006'da Google tarafýndan satýn alýnmýþtýr.

Jawed Karim
Chad Hurley, Steve Chen ve Jawed Karim 15 Þubat 2005'te kurulan video barýndýrma web sitesi olan Youtube'nin kurucularýdýr.Youtube,Kendini Yayýnla sloganý ile yola çýkmýþtýr. Ekim 2006'da Google tarafýndan satýn alýnmýþtýr.

Steve Chen
Chad Hurley, Steve Chen ve Jawed Karim 15 Þubat 2005'te kurulan video barýndýrma web sitesi olan Youtube'nin kurucularýdýr.Youtube,Kendini Yayýnla sloganý ile yola çýkmýþtýr. Ekim 2006'da Google tarafýndan satýn alýnmýþtýr.

Kevin J. Martin
14 aralýk 1966 doðumlu olan 41 yaþýndaki Kevin Jeffrey Martin Ulusal Ýletiþim Komisyonu(FCC) baþkaný.

Brad Templeton
Dünya'da ticari amaçla kullanýlan ilk sitesinin sahibi olan Brad Templeton Bit T o r r e n t programýnýn yöneticilerindendir.

Shana Fisher
34 yaþýnda olan Sahana Fisher 2003 yýlý Aralýk ayýndan beri IAC(Ýnter Active Corp) firmasýnda stratejileri planlayan baþkan yardýmcýsý görevinde.

Niklas Zennstrom
Niklas Zennström, 39 yaþýnda bir Ýsveç vatandaþýdýr ve Ýsveç Uppsala Üniversitesi'nde çift derece iþ ve MSc Mühendislik Fiziði, bilgisayar bilimi diplomasýna sahiptir. Son yýlýný Ann Arbor'daki Michigan Üniversitesi'nde geçirmiþtir. Profesyonel kariyerine Tele2'de, yalnýzca 23 çalýþanla baþlamýþtýr. Þirket þu anda, 23 ülkede faaliyet gösteren lider konumda bir müþteri odaklý pan-Avrupa telekom operatörüdür.

Janus Friis
29 yaþýnda bir Danimarka vatandaþý olan Janus Friis, karþýlýklý (P2P) teknolojisi üzerine kurulu olan ve Niklas Zennström'le 2003'te baþlattýðý Global Internet Telephony Þirketi Skype'nin kurucu ortaðýdýr.

Matt Mullenweg
GPL'nin altýnda lisanslý, PHP ve MySQL üzerine kurulmuþ bir kiþisel yayýn sistemi olan WordPress'in geliþtiricisidir.

Philip Rosedale
Philip Rosedale, Metaverse Second Life adlý sanal bilgisayar oyunun üreticisi Linden Lab adlý þirketin kurucusu ve CEO'su ABD'li iþ adamýdýr.1999 yýlýnda, 3D tecrübelerini paylaþmak amacýyla devrimsel bir form yaratmak için Linden Lab þirketini kurdu.

Jon Lech Johansen
18 Kasým 1983 doðumlu 24 yaþýndaki Jon Lech Johansen,15 yaþýnda yazýp daðýttýðý programla DVD'ler üzerindeki þifrelemeyi kýrarak ünlü oldu, 'DVD Jon' olarak bilinen Jon Lech Johansen San Francisco'da yaþýyor.

Jerry Yang
1968 Tayvan doðumlu olan Yang, Stanford Üniversitesi'ndeki arkadaþý David Filo ile birlikte Yahoo'yu kurmuþtur.

David Filo
1966 Louisiana doðumlu olan Filo, Tulane Üniversitesi'nde bilgisayar mühendisliði eðitimi görmüþ; daha sonra Stanford Üniversitesi'nde tanýþtýðý Jerry Yang ile birlikte Yahoo'yu kurmuþtur.

Henry Chon
Çin asýllý Henry Chon Cyworld CEO'su.

Jack Ma

Asýl uzmanlýk alaný ingilizce öðretmenliði olan Jack Ma 1999 yýlýnda 18 arkadaþýyla birlikte [Linkleri sadece kayýtlý üyelerimiz görebilir.ForumTR üyesi olmak için týklayýnýz] sitesini kurmuþtur.Çin'deki ve dünya'daki en popüler B2B sitelerinden biri olan Alibaba'nýn 1,5 milyon kayýtlý üyesi bulunuyor.

 
Forum » genel kultur » Garip Olaylar » Sanal Alemden(internet) Milyoner Olan Ýnsanlar
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright Newland © 2024 Free web hostinguCoz