---NewLand---
[ En son gönderilenler · Üyeler · Forum kuralları · Ara · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » genel kultur » İslam & İnsan » Dua
Dua
oramýrTarih: Monday, 2007-10-15, 3:20 AM | Mesaj # 1
Colonel general
Vazifesi: Hapis
Mesajlar: 54
Karizma: 3
Status: Çevrim dışı
Allah ile O’nun en kýymetli yaratýðý olan insan arasýndaki en büyük iliþki vasýtasý duadýr.

Allah, Kendisinden talep edilendir. Kul, Allah’tan talep edendir.

Allah’a dua edilir. Dua, Allah’ý herhangibir þeyi yerine getirme konusundaki davetin adýdýr. Dua ve davet kelimeleri ayný kökten gelir.

Dünyaya ait olan duada, kiþi ister Allah’a ulaþmayý dilesin ister dilemesin Allah o talebi kabul eder. Yeter ki kiþinin kalbinde talep olsun. Haksýz para kazanma talebi... Ne olursa... Allahû Tealâ onlarý kabul eder ama o insanlar o kadar da cezayý yüklenerek bu dünyadan ayrýlýrlar.

Kiþi, Allah’a ulaþmayý dilemezse onun davetine icabet edilmez!

Allah’a ulaþmayý dilemeyenlerin kurtuluþlarý mümkün deðildir! Onlarýn Allah’ýn cennetine gitmek, dünya saadetine ulaþmak konusundaki talepleri kabul edilmez! Onlarýn þükürleri de kabul edilmez!

Allahû Tealâ’nýn yolunda eðer Allah’a manevî tekâmül konusunda dua edecekseniz, eðer siz, Allah’a karþý tevekkül sahibi iseniz o zaman duanýz mutlaka kabul edilir.

Kesin þekilde inanmak, kalbî talebin sahibi olmak demektir. Ýnsanlar Allah’a ulaþmayý dilemedikçe, talepleri Allahû Tealâ tarafýndan kabul edilmez!

Allahû Tealâ’dan kalbinizden bir dilekte bulunmak, kalbinizle bir dilekte bulunmak, duadýr.

Dua,

Allah’ý davettir.

Allah’ý, ruhu Kendisine ulaþtýrmaya davettir.

Allah’ý, fizik vücudu teslim almaya davettir.

Allah’ý, nefsi teslim almaya davettir.

Allah’ý, bizleri irþada ulaþtýrmaya davettir.

Allah’ý, iradeyi teslim almasýna davettir.

Allah, kalbinde inanç bulunanlara, o talebin sahibi olanlara gerekeni yapar. Allah ile iliþkinizi saðlayan müessesenin adý, duadýr. Ama kalbinizle dua etmediyseniz, sadece söz olarak dua ettiyseniz bu Allah’ýn katýnda bir deðer ifade etmez. Allah söze bakmaz, kalbe bakar. Kalbinizde ne var?

Sevgili okuyucular, Allah’a bütün dualarý “inanarak” edin!

Kalbinizde ne varsa, kalbiniz aynadýr, onu Allah’a aksettirir. Diliniz aksettirmeye yeterli deðildir. Diliniz sadece kalbinizdekini söylediði taktirde, konuþmanýz Allahû Tealâ tarafýndan dua hüviyetine girer. Öyleyse Allahû Tealâ sizin kalbinizde olan inanç seviyesiyle iliþkilidir.

Îmân, duanýn temelini teþkil eder.

Talep ettiðiniz þeyin Allahû Tealâ tarafýndan yerine getirileceðine inanýn! Ýnanýyorsanýz, bu inancýn kalben sahibi iseniz Allahû Tealâ o talebinizi mutlaka yerine getirir.

Îmânýnýz, Allah katýndaki miyarýnýzdýr. Allah’ýn size deðer verme ölçüsü, îmânýnýzdýr. Neye ve ne kadar inanýyorsunuz? Allah yolunda hangi güçlükler olursa olsun, hepsine katlanmaya hazýr mýsýnýz? Bu îmâný kalbinize yerleþtirdiniz mi, o zaman korkmayýn! Güçlüklerin mahiyeti ne olursa olsun, hepsinin üstesinden gelirsiniz.

Allah razý olsun.

Dualarýmýzla...

 
Forum » genel kultur » İslam & İnsan » Dua
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright Newland © 2024 Free web hostinguCoz