---NewLand---
[ En son gönderilenler · Üyeler · Forum kuralları · Ara · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » genel kultur » İslam & İnsan » Qurani-Kerim (Tercume)-Tovbe suresi
Qurani-Kerim (Tercume)-Tovbe suresi
nurlanTarih: Monday, 2007-10-15, 3:17 AM | Mesaj # 1
Colonel general
Vazifesi: Administrator
Mesajlar: 67
Karizma: 1
Status: Çevrim dışı
1. Allahdan ve Onun Peyghemberinden sazish baghladighimiz mushriklere (onlarla olan ehdlerinin pozulmasi, elaqelerin kesilmesi barede) bir xeberdarliq!

2. (Ey mushrikler!) Yer uzunde dord ay serbest gezib dolashin ve bilin ki, siz Allahi aciz qoya bilmezsiniz (Allahin ezabindan qachib caninizi qurtara bilmezsiniz). Allah kafirleri (dunyada ve axiretde) rusvay edecekdir!

3. Allahdan ve Onun Peyghemberinden boyuk hec gunu (zulhicce ayinda vacib, ferz olan hecc; qurban bayrami ve ya Erefe gunu) insanlara bir bildirish! Allahin ve Onun Peyghemberinin mushriklerle hech bir elaqesi yoxdur. Eger (kufrden ve shirkden) tovbe etseniz, bu sizin uchun xeyirli olar. Eger (imandan) uz donderseniz, bilin ki, Allahin ezabindan qachib caninizi qurtara bilmezsiniz. (Ey Peyghemberim!) Kafir olanlari shiddetli bir ezabla mujdele!

4. Muqavile baghlandiqdan sonra size qarshi bir naqislik etmemish (onun shertlerini pozmamish) ve sizin eleyhinize hech kese yardim gostermemish mushrikler istisnadir. Onlarla ehdinize axira qeder (muddeti bitenedek) vefa edin. Shubhesiz ki, Allah mutteqileri (ehdi nahaq yere pozmaqdan chekinenleri) sever!

5. Haram aylar (onlara mohlet verilmish zulhicce, meherrem, sefer ve rebiulevvel aylari) chixinca mushrikleri harada gorseniz, oldurun, yaxalayib esir alin, hebs (muhasire) edin ve butun yollarini - kechidlerini tutun. Lakin eger tovbe etseler, namaz qilib zekat verseler, onlari serbest buraxin (ishiniz olmasin). Heqiqeten, Allah baghishlayandir, rehm edendir!

6. Eger (basqina ughrayan) mushriklerden biri senden aman istese, ona aman ver ki, Allah kelamini (Qur'ani) dinlesin. Sonra (islami qebul etmediyi teqdirde) onu emin oldughu (mushriklerin yashadighi) yere chatdir.Chunki onlar (haqqi) bilmeyen bir tayfadir!

7. Mescidulheramin yaninda (Hudeybiyyede) muqavile baghladighiniz kesler (Beni-Zemire ve Kinane qebileleri) istisna olmaqla, mushriklerin Allah ve Onun Peyghemberi yaninda nece ehdi ola biler?! Onlar sizinle doghru-duzgun davrandiqca (ehdi pozmadiqca) siz de onlarla doghru-duzgun dolanin. Heqiqeten, Allah mutteqileri (xeyanetden, ehdi pozmaqdan chekinenleri) sever!

8. Nece ola biler ki, onlar size qalib gelseler, ne bir anda, ne de bir ehde emel ederler? Onlar ureleri istemedikleri halda, sozde sizi razi salmagha chalisharlar. Onlarin ekseriyyeti (Allaha asi olan, itaetden chixan, ehdi pozan) fasiqlerdir!

9. Onlar (mushrikler ve ya onlara yardim eden yehudiler) Allahin ayelerini ucuz qiymete satdilar, sonra da (insanlari) Onun yolundan donderdiler (islami qebul etmeye mane oldular). Heqiqeten, onlarin gordukleri ish nece de pisdir!

10. Onlar bir mo'min baresinde ne bir anda, ne de bir ehde emel ederler. Onlar (gunah etmekle) heddi ashanlardir!

11. Eger tovbe etseler, namaz qilib zekat verseler, onlar sizin din qardashlarinizdir. Biz ayelerimizi anlayib bilen bir tayfa uchun bele etrafli izah edirik!
12. Eger ehd baghladiqdan sonra andlarini pozsalar ve dininizi yamanlayib tehqir etseler, (sozlerinin ustunde durmayan) kufr bashchilari ile vurushun. Onlarin heqiqetde andlari (ehdleri) yoxdur (onlar uchun hech bir andin, ehdin ehemiyyeti yoxdur). Belke, (bu yaramaz ishlerden) el chekeler!

13. (Ey mo'minler!) Meger siz andlarinizi (ehdlerini) pozan, Peyghemberi (oz yurdundan) chixardib qovmaq niyyetinde olan, ustelik sizinle doyushe de birinci bashlayan bir tayfa ile vurushmayacaqsinzmi? Meger onlardan qorxursunuz? Eger (heqiqi) mo'minlersinizse, bilin ki, eslinde qorxmali oldughunuz mehz Allahdir!

14. Onlarla vurushun ki, Allah sizin elinizle onlara ezab versin, onlari rusvay etsin, size onlarin uzerinde qelebe chaldirib mo'minlerin ureklerini ferehlendirsin.

15. Ve onlarin (mushriklerin elinden eziyyet cheken muselmanlarin) qelblerinden qezebi silib aparsin. Allah istediyi kesin tovbesini qebul eder. Allah (her sheyi) bilendir,hikmet sahibidir!

16. Yoxsa ele guman edirsiniz ki, Allah icherinizde cihad edenleri, Allahdan, Onun Peyghemberinden ve mo'minlerden bashqasini ozlerine dost tutanlari ayird etmemish siz serbest buraxilacaqsiniz? Allah ne etdiklerinizden xeberdardir!

17. Mushrikler kufr etdikleri barede oz-ozlerine shahid olduqlari halda, Allahin mescidlerini te'mir etmek onlara layiq olmaz. Onlarin emelleri pucha chixmishdir. Onlar Cehennemde (ateshde ebedi qalacaqlar!)

18. Allahin mescidlerini yalniz Allaha ve qiyamet gunune iman getiren, namaz qilib zekat veren ve Allahdan bashqa hech kesden qorxmayanlar te'mir ede bilerler (yalniz bu qebilden olan shexslerin emelleri Allah dergahinda qebul olunar). Mehz onlar doghru yolu tapa bilenlerden ola bilerler!

19. (Ey mushrikler!) Meger siz hacilara su vermeyi ve Mescidulherami te'mir etmeyi Allaha ve qiyamet gunune iman getirib Allah yolunda cihad edenlerde eynimi tutursunuz? Onlar Allah yaninda eyni olmazlar. Allah zalim tayfani doghru yola yoneltmez!

20. Iman getirib hicret edenleri, Allah yolunda mallari ve canlari ile vurushanlari Allah yaninda en yuksek dereceler gozleyir. Onlar nicat tapanlardir (xeyre qovushanlardir).

21. Rebbi onlari Ozunden bir merhemet (baghishlanma), raziliq ve icherisinde onlar uchun tukenmez ne'metler olan cennetlerle mujdeler.

22. Onlar orada ebedi qalacaqlar. Boyuk mukafat, heqiqeten, Allah yanindadir!

23. Ey iman getirenler! Eger atalariniz ve qardashlariniz kufru imandan ustun tuturlarsa, onlari ozunuze dost bilmeyin. Sizden onlari dost tutanlar ozlerine zulm etmish olarlar.

24. (Ya Resulum!) De: "Eger atalariniz, oghullariniz, qardashlariniz, ovretleriniz, qebileniz (qohumlariniz), qazandighiniz mallar, kasad olmasindan qorxdughunuz ticaret, xoshunuza gelen meskenkler size Allahdan, Onun Peyghemberinden ve Allah yolunda cihaddan daha ezizdirse, Allahin emri (ezabi) gelinceye qeder gozleyin. Allah fasiqleri doghru yola yoneltmez!

25. Allah size bir chox yerlerde, hemchinin Huneyn (vurushu) gununde komek etdi. O gun chox olmaghiniz xoshunuza gelse de, bir faydasi olmadi, gen dunya size dar oldu (yer uzu genishliyine baxmayaraq size dar geldi), sonra donub qachdiniz.

26. Sonra da Allah Oz Peyghemberine ve mo'minlere arxayinliq nazil etdi, (komeyinize meleklerden ibaret) gormediyiniz esgerler endirdi ve kafirleri ezaba duchar etdi. Bu, kafirlerin cezasidir!

27. Bundan (bu ezabdan) sonra Allah yene de istediyinin tovbesini qebul eder. Allah baghishlayandir, rehm edendir!

28. Ey iman getirenler! Mushrikler (batinleri xebis, e'tiqadlari puch ve iyrenc oldughuna, su bashina chixdiqdan sonra yuyunmadiqlarina, destemaz almadiqlarina ve cenabet quslu etmediklerine gore), doghrudan da, murdardirlar. Ozlerinin bu ilinden (hicretin doqquzuncu ilinden) sonra Mescidulherama yaxinlashmasinlar. Eger yoxsulluqdan (ehtiyacdan) qorxursunuzsa, (bilin ki) eger Allah istese, oz ne'metinden (verib) sizi mutleq dovletli edecekdir.

 
zzzlllTarih: Monday, 2007-10-15, 5:20 AM | Mesaj # 2
ZzZLll
Vazifesi: Administrator
Mesajlar: 37
Karizma: 1
Status: Çevrim dışı
forum kurallarına bak ...
Forumlar sadece türkce olmalı..


-------------
@@@@@---
---@--------
--@---------
-@----------
@@@@@---
------------
 
Forum » genel kultur » İslam & İnsan » Qurani-Kerim (Tercume)-Tovbe suresi
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright Newland © 2024 Free web hostinguCoz